budete potřebovat:
1 kg dančí kýty
olej
2 – 3 cibule
sůl
mletý pepř
kousek másla
2 vejce
10 dkg šunky
sterilovaný hrášek
červená paprika
tmavá jíška
postup přípravy:
Na másle usmažíme vejce, přidáme hrášek, šunku a papriku pokrájené na kostičky. Do dančí kýty uděláme kapsu, naplníme připravenou směsí a sepneme jehlami, aby směs nevytekla. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme naplněnou kýtu, osolíme, opepříme a necháme maso orestovat. Zalijeme vývarem, případně vodou a vaříme do měkka. Kýtu vyjmeme a krájíme na plátky. Omáčku dochutíme a zahustíme jíškou. Pokud nám zbyla vaječná směs, můžeme ji přidat do omáčky.
příloha: rýže, brambory
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.