budete potřebovat:
1 kg stehýnek z kachny divoké
70 g sekaných mandlí
1-2 lžíce povidel
červené víno
7 – 10 čerstvých švestek
suchá marináda vinný steak
2 lžíce strouhaného perníku
sůl
olivový olej
cibule
pražené lupínky mandlí
postup přípravy:
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji. Stehýnka osolíme, posypeme vinnou marinádou a osmahneme na cibuli. Zalijeme červeným vínem, přidáme švestky bez pecek a dusíme do měkka. Hotová stehýnka vyjmeme a do omáčky vmícháme povidla a sekané mandle. Zahustíme perníkem. Na talíři maso s omáčkou posypeme praženými mandlemi.
Podáváme s bramborovými noky nebo domácími tagliatelle.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.