Bažantí polévka s vejci

  • 1 – 2 skelety z bažanta
  • kořenová zelenina
  • kousek másla
  • divoké koření / celý pepř, nové koření, bobkový list /v sítku na čaj
  • sůl
  • 2 vejce
  • pažitka nebo petrželka
  • 15 dkg slaniny
  • 2 – 3 cibule

Skelety z bažanta opláchneme a vložíme do hrnce s vodou, osolíme a přidáme sítko s divokým kořením. Vaříme cca 1,5 hodiny. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle. Hotové skelety a koření vyndáme z vývaru. Obereme maso z kostí a dáme společně se zeleninou zpět do polévky.

Vajíčka rozkvedláme v hrnečku a zavaříme do polévky. Ozdobíme pažitkou nebo zelenou petrželkou.

Před podáváním doporučujeme na talíři přidat cibuli osmaženou na slanině:

Slaninu nakrájíme na kostky, necháme na pánvi rozpustit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na slanině.