Jelení plátky v bramborákovém těstě

  • Jelení plátky v bramborákovém těstě1 kg jeleního hřbetu
  • marináda – zeleninová nebo suchá pepřová nebo česnek s pepřem
  • olej
  • ½ kg brambor
  • sůl
  • mletý pepř
  • majoránka
  • 3 stroužky česneku
  • drcený kmín
  • 2 vejce
  • cca 8 lžic hladké mouky

 

Jelení hřbet nakrájíme na plátky a posypeme marinádou.

Brambory oškrábeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme šťávu z brambor a ochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce a mouku a vytvoříme hustší těsto.

Na pánvi rozehřejeme olej. Vložíme lžící těsto o velikosti masa, na něj položíme plátek masa a opět překryjeme těstem. Pečeme z obou stran dozlatova /cca 10 – 15 minut, podle velikosti/.