Jelení plátky v bramborákovém těstě
1 kg jeleního hřbetu
- marináda – zeleninová nebo suchá pepřová nebo česnek s pepřem
- olej
- ½ kg brambor
- sůl
- mletý pepř
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- drcený kmín
- 2 vejce
- cca 8 lžic hladké mouky
Jelení hřbet nakrájíme na plátky a posypeme marinádou.
Brambory oškrábeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme šťávu z brambor a ochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce a mouku a vytvoříme hustší těsto.
Na pánvi rozehřejeme olej. Vložíme lžící těsto o velikosti masa, na něj položíme plátek masa a opět překryjeme těstem. Pečeme z obou stran dozlatova /cca 10 – 15 minut, podle velikosti/.