Perlička s houbovou nádivkou

  • Perlička s houbovou nádivkou1 perlička
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • podzimní suchá marináda
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 vejce
  • 50 g sušených hub /nejlépe hříbky/
  • 2 stroužky česneku
  • kousek červené papriky
  • zelená petrželka
  • olivový olej

 

Houby namočíme na cca 15 minut do vody, kterou 2x vyměníme. Olivový olej rozehřejeme na pánvi společně s kouskem pokrájené slaniny a orestujeme na ní pokrájený česnek, papriku a houby, ze kterých vymačkáme vodu. Přidáme vejce, petrželku, sůl a pepř.

Perličku opláchneme, osolíme, posypeme kmínem a marinádou a vložíme do pekáče.  Vnitřek perličky naplníme houbovou směsí. Zbytek slaniny nakrájíme na plátky, perličku jimi překryjeme, případně poklademe do pekáče kolem ní. Podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme doměkka.