Perlička s medem
1 perlička
- sůl
- vinná suchá marináda
- divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
- 1-2 cibule
- olivový olej
- 100 g slaniny
- 2 lžíce medu
- 300 ml bílého vína
- mletý pepř, chilli
- světlá jíška
Perličku opláchneme a naporcujeme. Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se slaninou. Přidáme naporcovanou perličku, osolíme a mírně posypeme marinádou. Koření dáme do vajíčka na koření a vložíme k perličce. Perličku potřeme medem, zalijeme bílým vínem a vaříme doměkka. Hotovou perličku vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme trochou světlé jíšky, případně dochutíme ještě trochou medu, chilli nebo mletého pepře.