Perlička s medem

  • Perlička s medem1 perlička
  • sůl
  • vinná suchá marináda
  • divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
  • 1-2 cibule
  • olivový olej
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce medu
  • 300 ml bílého vína
  • mletý pepř, chilli
  • světlá jíška

 

Perličku opláchneme a naporcujeme.  Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se slaninou. Přidáme naporcovanou perličku, osolíme a mírně posypeme marinádou. Koření dáme do vajíčka na koření a vložíme k perličce.  Perličku potřeme medem, zalijeme bílým vínem a vaříme doměkka. Hotovou perličku vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme trochou světlé jíšky, případně dochutíme ještě trochou medu, chilli nebo mletého pepře.