Srnčí plec na smetaně s liškami

  • Srnčí plec na smetaně s liškami1 kg srnčí plece
  • sůl
  • lišky
  • máslo
  • 1 cibule
  • světlá jíška
  • 150 ml smetany
  • pepř
  • 8 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • trochu vývaru

 

Máslo rozpustíme a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Vložíme srnčí plec, kterou jsme osolili a opepřili a zprudka maso opečeme. Zalijeme smetanou, přidáme lišky a koření v sítku na čaj a přidáme trochu vývaru. Vaříme, dokud není maso měkké. Z hotové omáčky vyjmeme koření v sítku, dochutíme solí a pepřem, případně oříškem másla a vmícháme světlou jíšku.