Srnčí plec s liškami a s portským vínem

  • Srnčí plec s liškami a s portským vínem1 kg srnčí plece
  • sůl
  • pepř
  • 400 ml portského vína
  • máslo
  • lišky
  • 8 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček jalovce
  • šťáva z jednoho pomeranče
  • lžíce medu

 

Máslo rozpustíme a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a lišky. Srnčí plec osolíme, opepříme, vložíme k cibuli s liškami a zprudka opečeme ze všech stran. Zalijeme portským vínem a vložíme koření v sítku na čaj. Z pomeranče vymačkáme šťávu a přidáme k masu. Plec vaříme do měkka. Z hotové omáčky vyndáme vajíčko s kořením, vmícháme med a je-li to nutné, zahustíme ji trochou jíšky.