Bažantí prsa na bílém víně

  • Bažantí prsa na bílém víně1 kg bažantích prsou
  • 2 cibule
  • 0,25 dcl bílého vína
  • 1 jablko
  • 0,25 dcl vývaru
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
  • olivový olej
  • sůl
  • pepřová marináda
  • hladká mouka

 

Cibuli nakrájíme a osmažíme na olivovém oleji. Bažantí prsa nakrájíme na kousky, mírně osolíme, posypeme je pepřovou marinádou a hladkou moukou. Vše promícháme a opečeme na oleji s cibulí. Zalijeme bílým vínem a vývarem, vložíme divoké koření ve vajíčku a vaříme doměkka. V polovině vaření přidáme oloupané a pokrájené jablko.

Podáváme s těstovinami, rýží nebo brambory.