Bažantí prsa se zeleninou a švestkovým čatní

  • Bažantí prsa se zeleninou a švestkovým čatní1 kg bažantích prsou
  • 2 cibule
  • kořenová zelenina – 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
  • 0,25 dcl vývaru
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
  • olivový olej
  • kousek másla
  • sůl
  • 2 lžíce švestkového čatní
  • pepřová marináda

 

Bažantí prsa mírně osolíme, posypeme pepřovou marinádou a opečeme na olivovém oleji. Pak je vyjmeme stranou a do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zalijeme vývarem, přidáme divoké koření ve vajíčku a vaříme doměkka. Hotovou zeleninu rozmixujeme a dáme zpět do pánve, zjemníme kouskem másla a ochutíme ji švestkovým čatní.  Prsa vložíme zpět do omáčky, krátce povaříme, sundáme z plotýnky a necháme „dojít“.

Podáváme například s bramborovým knedlíkem.