Dančí plec na červeném víně

  • Dančí plec na červeném víně1 kg dančí plece
  • 1/2 l červeného vína
  • 150 g slaniny
  • olivový olej
  • 1 - 2 cibule
  • sůl
  • suchá marináda vinařský steak
  • divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
  • šťáva z 1 pomeranče
  • sojová omáčka
  • worchestrová omáčka

 

Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme cca 100 g nakrájené slaniny a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se slaninou. Pomocí špikovací jehly protneme plec zbývající slaninou, osolíme ji a posypeme marinádou.

Z pomeranče vymačkáme šťávu, koření dáme do vajíčka na koření a vložíme k masu, které zakapeme sojovou a worchestrovou omáčkou. Zalijeme červeným vínem a vaříme do měkka. Pokud je třeba, zahustíme vzniklou šťávu tmavou jíškou.