Vítejte znovu v e-shopu Šumavská zvěřina! Nyní v novém, moderním designu

Divočák kýta bez kosti KLASA

  • Katalogové číslo: 1321011
Skladová dostupnost
Prodejna: >5 ks

373,00 Kč

Hlídat cenu

Jedná se o chlazenou kýtu z prasete divokého, která je nadstandardně, pečlivě ručně opracovaná. Odblaněné, čisté maso bez šlach a povázek zaručuje jeho dobrou stravitelnost a vysokou biologickou hodnotu.

 

Používá se kýta pouze z mladých kusů (do stáří 24 měsíců). Údaj o stáří je uveden na „Lístku o původu zvěře“, který provází každý kus do zpracovny. U těchto vybraných kusů se měří pH (měří se u náhodně vybraných kusů  - přibližně každý pátý kus přímo ve výrobně a naměřená hodnota se zapíše na lístek o původu) a musí se pohybovat v rozmezí 5,6 -5,9. Tím je ověřeno, že zvěř byla ulovena správným způsobem a dobře ošetřena. Při požadované postmortální pH hodnotě svaloviny dochází k tzv. zrání masa, štěpí se zásobní polysacharid glykogen, ve svalech se hromadí kyselina mléčná a dochází tím k poklesu pH, které je velmi důležitou hodnotou pro získání kvalitní a jedinečné zvěřiny. Snížené pH zásadně omezuje schopnost mikroorganismů se množit. Během zrání masa tak dochází k řadě biochemických změn ve svalovině, které mají za následek pozitivní změny senzorických vlastností zvěřiny. Svalovina se stává křehčí, šťavnatá, získává svoji nezaměnitelnou vůni a lahodnou chuť. Toto jsou nejdůležitější hodnoty pro naprosto kvalitní a jedinečnou zvěřinu s jasně tmavočervenou barvou.

  • Výrobek: KLASA