Jelení hřbet v těstíčku s mandlovomedovým přelivem

  • Jelení hřbet v těstíčku s mandlovomedovým přelivem1 kg jeleního hřbetu
  • 2 vejce
  • polohrubá mouka
  • sůl
  • podzimní suchá marináda
  •  olej
  • med
  • máslo
  • krájené mandle
  • červené víno

 

Hřbet nakrájíme na plátky a osolíme. Mouku promícháme se suchou marinádou, přidáme vejce a vytvoříme  těstíčko. Plátky masa obalíme v připraveném těstíčku a na pánvi je pečeme v rozehřátém oleji z obou stran. Délka pečení se řídí tloušťkou plátků a míry propečení dle přání strávníků. Na mělké pánvi rozehřejeme máslo, mírně na něm opečeme kousky mandlí a přidáme med. Nakonec přilijeme 2 lžíce červeného vína. Směsí ihned přeléváme maso na talíři. Podle množství přelivu se řídí i množství  surovin. Musíme dát pozor, abychom nepřidali příliš mnoho medu – směs pak tuhne. 

Příloha: brambor, bramborová kaše