Jelení kýta s ovocnou omáčkou
1 kg jelení kýty
- 15 dkg uzeného špeku
- 1 – 2 cibule
- ½ l ovocného džusu / např. švestka s jablkem skořicí a vanilkou /
- 1 banán
- 1 hruška
- pepřová suchá marináda
- sójová omáčka
- worcestrová omáčka
- chilli
- tmavá jíška
- sůl
V kastrolu rozpustíme část špeku a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Kýtu protneme zbytkem špeku, osolíme, posypeme suchou marinádou a dáme na usmaženou cibuli. Zalijeme džusem a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do omáčky nakrájíme banán, oloupanou hrušku zbavenou jader a dochutíme chilli, sójovou a worcestrovou omáčkou a mírně zahustíme tmavou jíškou.
Příloha: brambory, bramborová kaše, bramborové noky, rýže