Jelení kýta s ovocnou omáčkou

  • Jelení kýta s ovocnou omáčkou1 kg jelení kýty
  • 15 dkg uzeného špeku
  • 1 – 2 cibule
  • ½ l ovocného džusu / např. švestka s jablkem skořicí a vanilkou /
  • 1 banán
  • 1 hruška
  • pepřová suchá marináda
  • sójová omáčka
  • worcestrová omáčka
  • chilli
  • tmavá jíška
  • sůl

V kastrolu rozpustíme část špeku a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Kýtu protneme zbytkem špeku, osolíme, posypeme suchou marinádou a dáme na usmaženou cibuli. Zalijeme džusem a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do omáčky nakrájíme banán, oloupanou hrušku zbavenou jader a dochutíme chilli, sójovou a  worcestrovou omáčkou a mírně zahustíme tmavou jíškou.

Příloha: brambory, bramborová kaše, bramborové noky, rýže