Jelení roláda s hříbky

  • Jelení roláda s hříbky1 kg jeleních žeber bez kosti
  • 3 vejce
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 vařená vejce
  • červená paprika
  • kyselé okurky
  • uzenina – slanina, salám, párek
  • hořčice
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • kmín

 

Plát žeber rozložíme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Anglickou slaninu nakrájíme a dáme na pánev vyškvírat. Přidáme kousek másla a orestujeme pokrájené hříbky. Část restovaných hub dáme stranou. Vajíčka usmažíme na pánvi se slaninou a hříbky a rozetřeme na roládu. Vařená vejce rozdělíme na díly, papriku podélně na proužky, okurky podle velikosti na polovinu, dílky nebo mohou být celé. Pokud máme plátky slaniny, poklademe je na plát na usmažená vajíčka, salám rozkrojíme na proužky, případně párek může být celý. Připravené suroviny střídavě skládáme na připravený plát s vajíčky. Vše opatrně stočíme do rolády a sepneme jehlami na ptáčky nebo obtočíme potravinářským provázkem. Dáme do pekáče, posypeme solí a kmínem, podlijeme vodou a přidáme zbytek orestovaných hříbků. Pečeme doměkka.