1 kg kachních prsou
- 1 cibule
- 15 dkg anglické slaniny
- suchá vinná marináda nebo vinný steak
- sůl
- několik kuliček hroznového vína bez pecek
- trochu strouhaného perníku
- červené víno
- pepř
Část anglické slaniny nakrájíme na plátky, část na kostičky a osmahneme na pánvi. Plátky vyndáme a odložíme stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na slanině. Prsa osolíme, posypeme marinádou a vložíme ke slanině s cibulí. Orestujeme z obou stran a zalijeme červeným vínem. Kuličky vína rozpůlíme, případně vyndáme pecky a přidáme vařit k prsíčkům. Hotová prsa vyjmeme a vzniklou omáčku zahustíme perníkem, případně dochutíme pepřem. Kdo má rád a zároveň sladší omáčku, může přidat chilli. Na talíři zdobíme orestovanými plátky slaniny.
Podáváme s bramborovými noky.