Kachní prsa s hroznovým vínem

  • Kachní prsa s hroznovým vínem1 kg kachních prsou
  • 1 cibule
  • 15 dkg anglické slaniny
  • suchá vinná marináda nebo vinný steak
  • sůl
  • několik kuliček hroznového vína bez pecek
  • trochu strouhaného perníku
  • červené víno
  • pepř

 

Část anglické slaniny nakrájíme na plátky, část na kostičky a osmahneme na pánvi. Plátky vyndáme a odložíme stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na slanině. Prsa osolíme, posypeme marinádou a vložíme ke slanině s cibulí. Orestujeme z obou stran a zalijeme červeným vínem. Kuličky vína rozpůlíme, případně vyndáme pecky a přidáme vařit k prsíčkům. Hotová prsa vyjmeme a vzniklou omáčku zahustíme perníkem, případně dochutíme pepřem. Kdo má rád a zároveň sladší omáčku, může přidat chilli. Na talíři zdobíme orestovanými plátky slaniny.

Podáváme s bramborovými noky.