Kachní prsa s hruškami

  • Kachní prsa s hruškami1 kg kachních prsou
  • 15 dkg slaniny
  • 1 cibule
  • podzimní suchá marináda
  • 2 hrušky
  • 1 celá skořice
  • sůl
  • 1 lžíce hruškových povidel
  • strouhaný perník
  • červené víno
  • pepř

 

Anglickou slaninu nakrájíme, vyškvíráme na pánvi a přidáme osmahnout nadrobno pokrájenou cibuli. Kachní prsa osolíme, posypeme marinádou a vložíme ke slanině s cibulí. Orestujeme z obou stran a zalijeme červeným vínem. Hrušky zbavíme jader, pokrájíme na kousky a spolu se skořicí dáme vařit k prsíčkům. Hotová prsa vyjmeme, odstraníme skořici a do vzniklé omáčky vmícháme hrušková povidla. Zahustíme perníkem a povaříme. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme ji dochutit pepřem, kdo má rád a zároveň sladší omáčku, může přidat chilli.

Podáváme s bramborovými noky.