Kachní prsa s omáčkou ze sušených švestek

  • Kachní prsa s omáčkou ze sušených švestek1 kg kachních prsou
  • 1 cibule
  • 15 dkg anglické slaniny
  • suchá vinná marináda nebo vinný steak
  • sůl
  • pepř
  • ½ balíčku suchých švestek
  • 1 lžíce povidel
  • trochu strouhaného perníku
  • červené víno

 

Anglickou slaninu nakrájíme a dáme do vyšší pánve vyškvařit. Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme ji na slanině. Kachní prsa osolíme, ochutíme marinádou a vložíme do pánve se slaninou a cibulí. Opečeme je z obou stran a zalijeme červeným vínem. Přidáme pokrájené sušené švestky. Hotová prsa vyjmeme z pánve a do vzniklé omáčky vmícháme povidla a zahustíme perníkem, případně dochutíme pepřem. Kdo má rád ostřejší a zároveň sladší omáčku, může přidat chilli.

Podáváme s bramborovými noky, rýží nebo špecle.