Kachní prsa s pomerančem a švestkovým čatní
1 kg kachních prsou
- 0,25 dcl červeného vína
- 0,25 dcl vývaru
- divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
- 100 g slaniny
- olivový olej
- 2 lžíce švestkového čatní
- 1 pomeranč
- sůl
- pepřová suchá marináda
- hladká mouka
Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky, kachní prsa na nudličky. Slaninu rozpustíme na pánvi a zpěníme na ní cibuli. Kachní prsa osolíme, posypeme je pepřovou marinádou a hladkou moukou, vše promícháme a orestujeme na olivovém oleji. K masu přidáme k cibuli se slaninou, zalijeme červeným vínem a vývarem, přidáme divoké koření ve vajíčku, šťávu a dužinu z pomeranče a švestkové čatní. Vaříme do měkka.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory.