Kachní prsa s pomerančem a švestkovým čatní

  • Kachní prsa s pomerančem a švestkovým čatní1 kg kachních prsou
  • 0,25 dcl červeného vína
  • 0,25 dcl vývaru
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
  • 100 g slaniny
  • olivový olej
  • 2 lžíce švestkového čatní
  • 1 pomeranč
  • sůl
  • pepřová suchá marináda
  • hladká mouka

 

Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky, kachní prsa na nudličky. Slaninu rozpustíme na pánvi a zpěníme na ní cibuli. Kachní prsa osolíme, posypeme je pepřovou marinádou a hladkou moukou, vše promícháme a orestujeme na olivovém oleji. K masu přidáme k cibuli se slaninou, zalijeme červeným vínem a vývarem, přidáme divoké koření ve vajíčku, šťávu a dužinu z pomeranče a švestkové čatní.  Vaříme do měkka.

Podáváme s těstovinami, rýží nebo vařenými brambory.