Koláčky s mletým masem

  • Koláčky s mletým masem1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
  • 20 dkg slaniny
  • 1 - 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • majoránku
  • 2 vejce
  • olej
  • 1 listové těsto
  • pálivý kečup
  • suchá pepřová marináda nebo česneková s pepřem
  • 30 dkg strouhaného sýra

Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření a vejce a dobře promícháme. Olej rozehřejeme na pánvi a za stálého míchání na něm cca 15 minut dusíme masovou směs. Pak ji necháme vychladit.

Listové těsto rozdělíme na 2 – 3 díly. Z každého vyválíme plát, potřeme kečupem, posypeme marinádou, poklademe studenou masovou směsí a srolujeme do rolády. Připravíme si plech s pečícím papírem, roládu nakrájíme na plátky a klademe na papír. Povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě do zlatova.

Pokud nám zbývá masová směs, vytvoříme z ní malé karbanátky nebo čevabčiči, které opečeme na oleji. Směs chutná i takto připravená s bramborem a zeleninovým salátem.