Koláčky s mletým masem
1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
- 20 dkg slaniny
- 1 - 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- majoránku
- 2 vejce
- olej
- 1 listové těsto
- pálivý kečup
- suchá pepřová marináda nebo česneková s pepřem
- 30 dkg strouhaného sýra
Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření a vejce a dobře promícháme. Olej rozehřejeme na pánvi a za stálého míchání na něm cca 15 minut dusíme masovou směs. Pak ji necháme vychladit.
Listové těsto rozdělíme na 2 – 3 díly. Z každého vyválíme plát, potřeme kečupem, posypeme marinádou, poklademe studenou masovou směsí a srolujeme do rolády. Připravíme si plech s pečícím papírem, roládu nakrájíme na plátky a klademe na papír. Povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě do zlatova.
Pokud nám zbývá masová směs, vytvoříme z ní malé karbanátky nebo čevabčiči, které opečeme na oleji. Směs chutná i takto připravená s bramborem a zeleninovým salátem.