Kýta z divokého prasete s kořenovou zeleninou

  • Kýta z divokého prasete s kořenovou zeleninou1 kg kýty z divokého prasete
  • 2 cibule
  • kořenová zelenina – 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
  • 2 lžíce brusinkového čatní
  • 0,25 dcl vývaru
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
  • 100 g slaniny
  • kousek másla
  • sůl
  • pepřová suchá marináda

 

 

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji v hluboké pánvi. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na slanině. Kýtu z divokého prasete mírně osolíme, posypeme pepřovou marinádou a vložíme k zelenině společně s divokým kořením ve vajíčku. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.  Hotové maso vyjmeme stranou a omáčku rozmixujeme. Nalijeme ji zpět do pánve, přidáme brusinkové čatní a zjemníme kouskem másla. Chvíli prohřejeme.