1 kg kýty z divokého prasete
- 2 cibule
- kořenová zelenina – 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
- 2 lžíce brusinkového čatní
- 0,25 dcl vývaru
- divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
- 100 g slaniny
- kousek másla
- sůl
- pepřová suchá marináda
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji v hluboké pánvi. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na slanině. Kýtu z divokého prasete mírně osolíme, posypeme pepřovou marinádou a vložíme k zelenině společně s divokým kořením ve vajíčku. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme stranou a omáčku rozmixujeme. Nalijeme ji zpět do pánve, přidáme brusinkové čatní a zjemníme kouskem másla. Chvíli prohřejeme.