Lasagne se zvěřinou
25 dkg lasagní
- 1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
- 20 dkg slaniny
- 1 - 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- 1 sklenička sterilovaných rajčat
- 1- 2 papriky
- 2 vejce
- olej
- ½ l mléka
- 3 dkg mouky
- máslo
- 20 dkg sýra plátky nebo strouhaný
Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření a vejce a dobře promícháme. Olej rozehřejeme na hlubší pánvi a vložíme do ní připravenou směs. Přidáme rajčata a papriku, kterou jsme zbavili semínek a nakrájeli na kostičky. Dusíme cca 15 minut. Směs necháme trochu vychladnout.
V druhé pánvi si připravíme bešamel. Rozehřejeme máslo, zahustíme moukou, chvilku mícháme a zalijeme mlékem.
Pekáček vymažeme máslem a na dno dáme lasagne, na ně plátek sýra, lasagne, masovou směs, bešamel a opět lasagne. Takto vyskládáme několik vrstev, které končí plátkem lasagní se sýrem.
Pečeme v troubě cca 45 minut.
Příloha: dušená zelenina, zeleninové saláty