Lasagne se zvěřinou

  • Lasagne se zvěřinou25 dkg lasagní
  • 1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
  • 20 dkg slaniny
  • 1 - 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 sklenička sterilovaných rajčat
  • 1- 2 papriky
  • 2 vejce
  • olej
  • ½ l mléka
  • 3 dkg mouky
  • máslo
  • 20 dkg sýra plátky nebo strouhaný
  •  

Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření a vejce a dobře promícháme. Olej rozehřejeme na hlubší pánvi a vložíme do ní připravenou směs. Přidáme rajčata a papriku, kterou jsme zbavili semínek a nakrájeli na kostičky. Dusíme cca 15 minut. Směs necháme trochu vychladnout.

V druhé pánvi si připravíme bešamel. Rozehřejeme máslo, zahustíme moukou, chvilku mícháme a zalijeme mlékem.

Pekáček vymažeme máslem a na dno dáme lasagne, na ně plátek sýra, lasagne, masovou směs, bešamel a opět lasagne. Takto vyskládáme několik vrstev, které končí plátkem lasagní se sýrem.

Pečeme v troubě cca 45 minut.

 

Příloha: dušená zelenina, zeleninové saláty