Líčka z divokého prasete na červeném víně

  • Líčka z divokého prasete na červeném víně1 kg líček
  • 1 cibule
  • 1 -2 mrkve
  • 1 – 2 petržele
  • kousek celeru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 15 dkg slaniny
  • 2 -3 dcl červeného vína
  • divoké koření / celý pepř, nové koření, bobkový list /
  • vývar
  • kousek másla

 

Slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme. Očištěná líčka osolíme a opepříme a necháme je na slanině zatáhnout. Vyjmeme je stranou a do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme ji.

Maso vrátíme na hotovou zeleninu, zalijeme červeným vínem a vývarem. Přidáme rajčatový protlak a divoké koření v sítku na čaj. Dusíme doměkka.

Hotová líčka vyndáme z omáčky a odstraníme sítko s kořením. Pokud je třeba, tak omáčku zredukujeme a pak ji ponorným mixérem rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme kousek másla. Líčka dáme zpět prohřát.

Podáváme s bramborovou kaší.