Líčka z divokého prasete na červeném víně
1 kg líček
- 1 cibule
- 1 -2 mrkve
- 1 – 2 petržele
- kousek celeru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 15 dkg slaniny
- 2 -3 dcl červeného vína
- divoké koření / celý pepř, nové koření, bobkový list /
- vývar
- kousek másla
Slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme. Očištěná líčka osolíme a opepříme a necháme je na slanině zatáhnout. Vyjmeme je stranou a do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme ji.
Maso vrátíme na hotovou zeleninu, zalijeme červeným vínem a vývarem. Přidáme rajčatový protlak a divoké koření v sítku na čaj. Dusíme doměkka.
Hotová líčka vyndáme z omáčky a odstraníme sítko s kořením. Pokud je třeba, tak omáčku zredukujeme a pak ji ponorným mixérem rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme kousek másla. Líčka dáme zpět prohřát.
Podáváme s bramborovou kaší.