Orebice plněná hříbkovou nádivkou

  • Orebice plněná hříbkovou nádivkou1 cibule
  • hříbky
  • 100 g anglické slaniny
  • 150 g slaniny
  • máslo
  • 2 vejce
  • zelená petrželka
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • vývar

 

Na pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm pokrájenou cibulku společně s anglickou slaninou. Hříbky nakrájíme na plátky a orestujeme na cibulce se slaninou. Část hub dáme stranou a ke zbývajícím vmícháme vejce a petrželku. Směs osolíme a opepříme a můžeme s ní naplnit orebici. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, část dáme do pekáče a na ní vložíme naplněnou orebici. Zbylou slaninu poklademe na osolenou a pokmínovanou orebici. Podlijeme vývarem, obložíme orestovanými hříbky a pečeme dozlatova.