1 perlička
- sůl
- suchá marináda vinařský steak
- divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
- 1-2 cibule
- olivový olej
- máslo
- 100 g slaniny
- 1 fenykl
- 400 ml sladkého červeného vína
- tmavá jíška
Fenykl nakrájíme na proužky a osmažíme na olivovém oleji, 1/3 odložíme stranou.
Perličku opláchneme a naporcujeme. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle se slaninou. Přidáme naporcovanou perličku, 2/3 osmaženého fenyklu, osolíme a posypeme marinádou. Koření dáme do vajíčka na koření a vložíme k perličce, zalijeme červeným vínem a vaříme doměkka. Hotovou perličku vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme trochou tmavé jíšky. Zbylý fenykl dáváme na talíři na jednotlivé servírované porce.