Perlička s fenyklem

  • Perlička s fenyklem1 perlička
  • sůl
  • suchá marináda vinařský steak
  • divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
  • 1-2 cibule
  • olivový olej
  • máslo
  • 100 g slaniny
  • 1 fenykl
  • 400 ml sladkého červeného vína
  • tmavá jíška

 

Fenykl nakrájíme na proužky a osmažíme na olivovém oleji, 1/3 odložíme stranou.

Perličku opláchneme a naporcujeme.  V hluboké pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na másle se slaninou. Přidáme naporcovanou perličku, 2/3 osmaženého fenyklu, osolíme a posypeme marinádou. Koření dáme do vajíčka na koření a vložíme k perličce, zalijeme červeným vínem a vaříme doměkka. Hotovou perličku vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme trochou tmavé jíšky.  Zbylý fenykl dáváme na talíři na jednotlivé servírované porce.