Perlička s houbami

  • Perlička s houbami1 perlička
  • sůl
  • jihočeská suchá marináda
  • divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
  • 1-2 cibule
  • olivový olej
  • 100 g slaniny
  • 150 g sušených hub
  • 300 ml bílého vína
  • mletý pepř, chilli
  • světlá jíška

 

Houby namočíme do studené vody na cca 15 minut, vodu 2x vyměníme. Perličku opláchneme a naporcujeme.  Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se slaninou. Přidáme naporcovanou perličku, osolíme ji a posypeme marinádou. Divoké koření dáme do vajíčka na koření, houby vymačkáme a obojí vložíme k perličce.  Zalijeme bílým vínem a vaříme doměkka. Hotovou perličku vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme trochou světlé jíšky, případně dochutíme mletým pepřem nebo chilli.