Perlička s houbami
1 perlička
- sůl
- jihočeská suchá marináda
- divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
- 1-2 cibule
- olivový olej
- 100 g slaniny
- 150 g sušených hub
- 300 ml bílého vína
- mletý pepř, chilli
- světlá jíška
Houby namočíme do studené vody na cca 15 minut, vodu 2x vyměníme. Perličku opláchneme a naporcujeme. Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se slaninou. Přidáme naporcovanou perličku, osolíme ji a posypeme marinádou. Divoké koření dáme do vajíčka na koření, houby vymačkáme a obojí vložíme k perličce. Zalijeme bílým vínem a vaříme doměkka. Hotovou perličku vyndáme a vzniklou šťávu zahustíme trochou světlé jíšky, případně dochutíme mletým pepřem nebo chilli.