Plněná dančí kýta

  • 1 kg dančí kýty
  • olej
  • 2 – 3 cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • kousek másla
  • 2 vejce
  • 10 dkg šunky
  • sterilovaný hrášek
  • červená paprika
  • tmavá jíška
  •  

Na másle usmažíme vejce, přidáme hrášek, šunku a papriku pokrájené na kostičky. Do dančí kýty uděláme kapsu, naplníme připravenou směsí a sepneme jehlami, aby směs nevytekla. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme naplněnou kýtu, osolíme, opepříme a necháme maso orestovat. Zalijeme vývarem, případně vodou a vaříme do měkka. Kýtu vyjmeme a krájíme na plátky. Omáčku dochutíme a zahustíme jíškou. Pokud nám zbyla vaječná směs, můžeme ji přidat do omáčky.

příloha: rýže, brambory