Plněný hřbet z divokého prasete s rakytníkovým přelivem
1 kg hřbetu z divokého prasete
- 20 dkg anglické slaniny
- 2 vejce vařená natvrdo
- plnotučná hořčice
- vinařská steaková suchá marináda
- sůl
- olej
- rakytníková marmeláda
Hřbet osolíme a uděláme do něj kapsu. Tu vytřeme plnotučnou hořčicí a naplníme slaninou pokrájenou na proužky a vejci rozdělenými na měsíčky. Pokud je hřbet menší rozřízneme jej 2x po délce a opět naplníme – do jednoho pruhu slaninu a do druhého vejce a posypeme suchou marinádou. Takto připravený hřbet je dobré převázat režnou nití nebo potravinářským provázkem, aby náplň nevypadla. Na pánvi rozpálíme olej, hřbet na ní zprudka opečeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Je možné po opečení na pánvi vložit hřbet do trouby a pozvolna upéci. Hotový hřbet dáme stranou a do výpeku vmícháme rakytníkovou marmeládu. Již takto je přeliv výborný - trpce nasládlý, milovníci ostřejších jídel jej mohou dochutit např. chilli nebo jiným oblíbeným kořením.
Příloha: brambory, bramborová kaše, rýže