Plněný hřbet z divokého prasete s rakytníkovým přelivem

  • Plněný hřbet z divokého prasete s rakytníkovým přelivem1 kg hřbetu z divokého prasete
  • 20 dkg anglické slaniny
  • 2 vejce vařená natvrdo
  • plnotučná hořčice
  • vinařská steaková suchá marináda
  • sůl
  • olej
  • rakytníková marmeláda

 

Hřbet osolíme a uděláme do něj kapsu. Tu vytřeme plnotučnou hořčicí a naplníme slaninou pokrájenou na proužky a vejci rozdělenými na měsíčky. Pokud je hřbet menší rozřízneme jej 2x po délce a opět naplníme – do jednoho pruhu slaninu a do druhého vejce a posypeme suchou marinádou. Takto připravený hřbet je dobré převázat režnou nití nebo potravinářským provázkem, aby náplň nevypadla. Na pánvi rozpálíme olej, hřbet na ní zprudka opečeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Je možné po opečení na pánvi vložit hřbet do trouby a pozvolna upéci. Hotový hřbet dáme stranou a do výpeku vmícháme rakytníkovou marmeládu. Již takto je přeliv výborný -  trpce nasládlý, milovníci ostřejších jídel jej mohou dochutit např. chilli nebo jiným oblíbeným kořením.

Příloha: brambory, bramborová kaše, rýže