Plněný paprikový lusk

  • Plněný paprikový lusk1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
  • 20 dkg slaniny
  • 10 dkg vařené rýže
  • 1 - 2 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • pepř
  • 2 vejce
  • paprikové lusky

Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření, vejce, rýži, případně trochu vody a dobře promícháme. Paprikové lusky očistíme, omyjeme a propíchneme špičku. Naplníme je připravenou směsí a vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Naplněné lusky můžeme také dusit na plotně. Vzniklou šťávu použijeme do rajské omáčky.

Příloha: brambory ve všech podobách nebo rajská omáčka s knedlíky