Prsa z divoké kachny se švestkovým čatní

  • Prsa z divoké kachny se švestkovým čatní1 kg kachních prsou
  • 0,25 dcl červeného vína
  • 0,25 dcl vývaru
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
  • olivový olej
  • 2 lžíce švestkového čatní
  • trochu cukru
  • sůl
  • pepřová marináda

 

Kachní prsa osolíme, posypeme je pepřovou marinádou a opečeme na olivovém oleji. Dáme je stranou a do výpeku nalijeme červené víno a vývar, přidáme divoké koření ve vajíčku a švestkové čatní.  Necháme zredukovat a zpět vložíme kachní prsa. Krátce povaříme a necháme je v omáčce „dojít“. Je-li nám omáčka příliš, ostrá dochutíme ji cukrem.

Podáváme s vařenými brambory.