Bažantí stehna s jablky

  • Bažantí stehna s jablky6 - 8 bažantích stehen (dle velikosti)
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, popř. jalovec)
  • sůl
  • pepř
  • 50 g másla
  • 50 g slaniny
  • 2-3 jablka (podle velikosti)
  • vývar
     


Stehna osolíme, opepříme, prošpikujeme částí slaniny a potřeme měkkým máslem. Zbytkem slaniny obložíme stehna v pekáči, přidáme koření a podlijeme vývarem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme a přidáme do pekáče ke stehnům. Pečeme dozlatova.

Vhodná příloha:
brambory

Tip: Výborná je jako příloha hruška v červeném víně: hrušku i se slupkou rozpůlíme a povaříme v červeném víně s několika hřebíčky a kouskem celé skořice. Po změknutí vyndáme a naplníme brusinkami.

Příprava masa na pečení: cca 15 minut
Doba pečení: cca 90 minut