Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Bažant na divokém koření

budete potřebovat:

1 bažant
15 dkg slaniny
7 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
sůl
kmín


postup přípravy:

Bažanta osolíme, protáhneme proužky slaniny a mírně okmínujeme. Zbývající slaninu nakrájíme na kostky a rozdělíme na dvě části:
1. část slaniny vložíme do břišní dutiny s kouskem másla (maso je pak jemné a není suché)
2. část slaniny položíme kolem bažanta do pekáče.
Přidáme koření, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě v přiklopeném pekáči do měkka. Poléváme vypečenou šťávou. Před dokončením bažanta odklopíme a necháme zezlátnout.
Vhodná příloha:
rýže, brambory

 

TIP:

Výborná je jako příloha hruška v červeném víně: hrušku i se slupkou rozpůlíme a povaříme v červeném víně s několika hřebíčky a kouskem celé skořice. Po změknutí vyndáme a naplníme brusinkami.

Příprava masa na pečení cca 15 minut
Doba pečení dle velikosti cca 90 - 110 minut při teplotě 180-190°C