budete potřebovat:
1 bažant
15 dkg slaniny
7 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
sůl
kmín
postup přípravy:
Bažanta osolíme, protáhneme proužky slaniny a mírně okmínujeme. Zbývající slaninu nakrájíme na kostky a rozdělíme na dvě části:
1. část slaniny vložíme do břišní dutiny s kouskem másla (maso je pak jemné a není suché)
2. část slaniny položíme kolem bažanta do pekáče.
Přidáme koření, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě v přiklopeném pekáči do měkka. Poléváme vypečenou šťávou. Před dokončením bažanta odklopíme a necháme zezlátnout.
Vhodná příloha:
rýže, brambory
TIP:
Výborná je jako příloha hruška v červeném víně: hrušku i se slupkou rozpůlíme a povaříme v červeném víně s několika hřebíčky a kouskem celé skořice. Po změknutí vyndáme a naplníme brusinkami.
Příprava masa na pečení cca 15 minut
Doba pečení dle velikosti cca 90 - 110 minut při teplotě 180-190°C
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.