budete potřebovat:
1 bažantí slepice
několik kuliček celého pepře a nového koření
sůl
kořenová zelenina
růžičková kapusta
20 dkg slaniny
3 cibule – podle velikosti
postup přípravy:
Bažantí slepici uvaříme společně s kořením doměkka a scedíme. Do vývaru dáme uvařit kořenovou zeleninu a zvlášť do hrnce růžičkovou kapustu. Maso ze slepice obereme, pokrájíme a přidáme do polévky společně s uvařenými kapustičkami. Na pánvi vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a dusíme do zlatova. Polévku nalijeme na talíř a navrch dáme slaninu s cibulí.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.