Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Bažantí prsa na bílém víně

budete potřebovat:

1 kg bažantích prsou
2 cibule
0,25 dcl bílého vína
1 jablko
0,25 dcl vývaru
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
olivový olej
sůl
pepřová marináda
hladká mouka


postup přípravy:

Cibuli nakrájíme a osmažíme na olivovém oleji. Bažantí prsa nakrájíme na kousky, mírně osolíme, posypeme je pepřovou marinádou a hladkou moukou. Vše promícháme a opečeme na oleji s cibulí. Zalijeme bílým vínem a vývarem, vložíme divoké koření ve vajíčku a vaříme doměkka. V polovině vaření přidáme oloupané a pokrájené jablko.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo brambory.