Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Bažantí prsa se zeleninou a švestkovým čatní

budete potřebovat:

1 kg bažantích prsou
2 cibule
kořenová zelenina – 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
0,25 dcl vývaru
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
olivový olej
kousek másla
sůl
2 lžíce švestkového čatní
pepřová marináda


postup přípravy:

Bažantí prsa mírně osolíme, posypeme pepřovou marinádou a opečeme na olivovém oleji. Pak je vyjmeme stranou a do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zalijeme vývarem, přidáme divoké koření ve vajíčku a vaříme doměkka. Hotovou zeleninu rozmixujeme a dáme zpět do pánve, zjemníme kouskem másla a ochutíme ji švestkovým čatní. Prsa vložíme zpět do omáčky, krátce povaříme, sundáme z plotýnky a necháme „dojít“.
Podáváme například s bramborovým knedlíkem.