budete potřebovat:
1 kg bažantích prsou
2 cibule
kořenová zelenina – 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru
0,25 dcl vývaru
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
olivový olej
kousek másla
sůl
2 lžíce švestkového čatní
pepřová marináda
postup přípravy:
Bažantí prsa mírně osolíme, posypeme pepřovou marinádou a opečeme na olivovém oleji. Pak je vyjmeme stranou a do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Zalijeme vývarem, přidáme divoké koření ve vajíčku a vaříme doměkka. Hotovou zeleninu rozmixujeme a dáme zpět do pánve, zjemníme kouskem másla a ochutíme ji švestkovým čatní. Prsa vložíme zpět do omáčky, krátce povaříme, sundáme z plotýnky a necháme „dojít“.
Podáváme například s bramborovým knedlíkem.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.