Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Bažantí směs na červeném víně

budete potřebovat:

1 bažant
15 dkg slaniny
7 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
sůl
kmín


postup přípravy:

Slaninu nakrájíme a dáme do hluboké pánve vyškvírat, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Bažantí prsa pokrájíme na proužky, okořeníme, zalijeme vínem a pokapeme oběma omáčkami. Měkkou směs lehce zahustíme tmavou jíškou.
Příloha: pečený brambor, šťouchaný brambor, bramborová kaše, rýže

 

TIP:

Výborná je jako příloha hruška v červeném víně: hrušku i se slupkou rozpůlíme a povaříme v červeném víně s několika hřebíčky a kouskem celé skořice. Po změknutí vyndáme a naplníme brusinkami.

Příprava masa na pečení cca 15 minut
Doba pečení dle velikosti cca 90 - 110 minut při teplotě 180-190°C