budete potřebovat:
6 - 8 bažantích stehen (dle velikosti)
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list, popř. jalovec)
sůl
pepř
50 g másla
50 g slaniny
2-3 jablka (podle velikosti)
vývar
postup přípravy:
Stehna osolíme, opepříme, prošpikujeme částí slaniny a potřeme měkkým máslem. Zbytkem slaniny obložíme stehna v pekáči, přidáme koření a podlijeme vývarem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme a přidáme do pekáče ke stehnům. Pečeme dozlatova.
Vhodná příloha:
brambory
TIP:
Výborná je jako příloha hruška v červeném víně: hrušku i se slupkou rozpůlíme a povaříme v červeném víně s několika hřebíčky a kouskem celé skořice. Po změknutí vyndáme a naplníme brusinkami.
Příprava masa na pečení: cca 15 minut
Doba pečení: cca 90 minut
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.