Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Dančí plec na červeném víně

budete potřebovat:

1 kg dančí plece
1/2 l červeného vína
150 g slaniny
olivový olej
1 - 2 cibule
sůl
suchá marináda vinařský steak
divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
šťáva z 1 pomeranče
sojová omáčka
worchestrová omáčka


postup přípravy:

Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme cca 100 g nakrájené slaniny a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se slaninou. Pomocí špikovací jehly protneme plec zbývající slaninou, osolíme ji a posypeme marinádou.
Z pomeranče vymačkáme šťávu, koření dáme do vajíčka na koření a vložíme k masu, které zakapeme sojovou a worchestrovou omáčkou. Zalijeme červeným vínem a vaříme do měkka. Pokud je třeba, zahustíme vzniklou šťávu tmavou jíškou.