budete potřebovat:
1 kg dančí plece
1/2 l červeného vína
150 g slaniny
olivový olej
1 - 2 cibule
sůl
suchá marináda vinařský steak
divoké koření /nové koření, celý pepř, bobkový list/
šťáva z 1 pomeranče
sojová omáčka
worchestrová omáčka
postup přípravy:
Do hluboké pánve nalijeme olivový olej, přidáme cca 100 g nakrájené slaniny a necháme ji vyškvařit. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji se slaninou. Pomocí špikovací jehly protneme plec zbývající slaninou, osolíme ji a posypeme marinádou.
Z pomeranče vymačkáme šťávu, koření dáme do vajíčka na koření a vložíme k masu, které zakapeme sojovou a worchestrovou omáčkou. Zalijeme červeným vínem a vaříme do měkka. Pokud je třeba, zahustíme vzniklou šťávu tmavou jíškou.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.