budete potřebovat:
1 kg jeleního hřbetu
2 vejce
polohrubá mouka
sůl
podzimní suchá marináda
olej
med
máslo
krájené mandle
červené víno
postup přípravy:
Hřbet nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej. Maso obalíme v těstíčku z vajec a mouky, do které jsme vmíchali suchou marinádu a opékáme na oleji z obou stran několik minut. Délka pečení se řídí tloušťkou plátků a míry propečení dle přání strávníků. Na mělké pánvi rozehřejeme máslo, mírně na něm opečeme kousky mandlí a přidáme med. Nakonec přilijeme 2 lžíce červeného vína. Směsí ihned přelíváme maso na talíři. Podle množství přelivu se řídí i množství surovin. Musíme dát pozor, abychom nepřidali příliš mnoho medu – směs pak tuhne.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.