Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Jelení hřbet v těstíčku s mandlovomedovým přelivem

budete potřebovat:

1 kg jeleního hřbetu
2 vejce
polohrubá mouka
sůl
podzimní suchá marináda
olej
med
máslo
krájené mandle
červené víno


postup přípravy:

Hřbet nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej. Maso obalíme v těstíčku z vajec a mouky, do které jsme vmíchali suchou marinádu a opékáme na oleji z obou stran několik minut. Délka pečení se řídí tloušťkou plátků a míry propečení dle přání strávníků. Na mělké pánvi rozehřejeme máslo, mírně na něm opečeme kousky mandlí a přidáme med. Nakonec přilijeme 2 lžíce červeného vína. Směsí ihned přelíváme maso na talíři. Podle množství přelivu se řídí i množství surovin. Musíme dát pozor, abychom nepřidali příliš mnoho medu – směs pak tuhne.