Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Jelení kýta s ovocnou omáčkou

budete potřebovat:

1 kg jelení kýty
15 dkg uzeného špeku
1 – 2 cibule
½ l ovocného džusu / např. švestka s jablkem skořicí a vanilkou /
1 banán
1 hruška
pepřová suchá marináda
sójová omáčka
worcestrová omáčka
chilli
tmavá jíška
sůl


postup přípravy:

V kastrolu rozpustíme část špeku a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Kýtu protneme zbytkem špeku, osolíme, posypeme suchou marinádou a dáme na usmaženou cibuli. Zalijeme džusem a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do omáčky nakrájíme banán, oloupanou hrušku zbavenou jader a dochutíme chilli, sójovou a worcestrovou omáčkou a mírně zahustíme tmavou jíškou.
Příloha: brambory, bramborová kaše, bramborové noky, rýže