budete potřebovat:
1 kg jelení kýty
několik sušených švestek
několik sušených meruněk
několik půlek mandlí
½ sklenky červeného vína
Sůl
vinařská suchá steaková marináda
tmavá jíška
postup přípravy:
V kastrolu rozpustíme část špeku a osmažíme na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Kýtu protneme zbytkem špeku, osolíme, posypeme suchou marinádou a dáme na usmaženou cibuli. Zalijeme džusem a vaříme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Do omáčky nakrájíme banán, oloupanou hrušku zbavenou jader a dochutíme chilli, sójovou a worcestrovou omáčkou a mírně zahustíme tmavou jíškou.
Příloha: brambory, bramborová kaše, bramborové noky, rýže
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.