Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Jelení plátky v bramborákovém těstě

budete potřebovat:

1 kg jeleního hřbetu
marináda – zeleninová nebo suchá pepřová nebo česnek s pepřem
olej
½ kg brambor
sůl
mletý pepř
majoránka
3 stroužky česneku
drcený kmín
2 vejce
cca 8 lžic hladké mouky


postup přípravy:

Jelení hřbet nakrájíme na plátky a posypeme marinádou.
Brambory oškrábeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme šťávu z brambor a ochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce a mouku a vytvoříme hustší těsto.
Na pánvi rozehřejeme olej. Vložíme lžící těsto o velikosti masa, na něj položíme plátek masa a opět překryjeme těstem. Pečeme z obou stran dozlatova /cca 10 – 15 minut, podle velikosti/.