budete potřebovat:
1 kg jeleního hřbetu
marináda – zeleninová nebo suchá pepřová nebo česnek s pepřem
olej
½ kg brambor
sůl
mletý pepř
majoránka
3 stroužky česneku
drcený kmín
2 vejce
cca 8 lžic hladké mouky
postup přípravy:
Jelení hřbet nakrájíme na plátky a posypeme marinádou.
Brambory oškrábeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme šťávu z brambor a ochutíme solí, pepřem, majoránkou, kmínem a prolisovaným česnekem. Přidáme vejce a mouku a vytvoříme hustší těsto.
Na pánvi rozehřejeme olej. Vložíme lžící těsto o velikosti masa, na něj položíme plátek masa a opět překryjeme těstem. Pečeme z obou stran dozlatova /cca 10 – 15 minut, podle velikosti/.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.