Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Jelení svíčková se švestkovou omáčkou

budete potřebovat:

1 kg jelení svíčkové
vinná suchá marináda
balíček sušených švestek
15 dkg slaniny
lžíce povidel
sójová a worcestrová omáčka
sůl
chilli
koňak
tmavá jíška


postup přípravy:

Jelení svíčkovou prošpikujeme sušenými švestkami, posypeme suchou marinádou a orestujeme na slanině. Pak zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
Omáčka: do výpeku dáme pokrájené sušené švestky, povidla, sójovou a worcestrovou omáčku.
Dochutíme solí, chilli a koňakem a mírně zavaříme jíškou.
Podáváme s rýží.