budete potřebovat:
1 kg kachních prsou
1 cibule
15 dkg anglické slaniny
suchá vinná marináda nebo vinný steak
sůl
několik kuliček hroznového vína bez pecek
trochu strouhaného perníku
červené víno
pepř
postup přípravy:
Část anglické slaniny nakrájíme na plátky, část na kostičky a osmahneme na pánvi. Plátky vyndáme a odložíme stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na slanině. Prsa osolíme, posypeme marinádou a vložíme ke slanině s cibulí. Orestujeme z obou stran a zalijeme červeným vínem. Kuličky vína rozpůlíme, případně vyndáme pecky a přidáme vařit k prsíčkům. Hotová prsa vyjmeme a vzniklou omáčku zahustíme perníkem, případně dochutíme pepřem. Kdo má rád a zároveň sladší omáčku, může přidat chilli. Na talíři zdobíme orestovanými plátky slaniny.
Podáváme s bramborovými noky.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.