Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Kachní prsa s hroznovým vínem

budete potřebovat:

1 kg kachních prsou
1 cibule
15 dkg anglické slaniny
suchá vinná marináda nebo vinný steak
sůl
několik kuliček hroznového vína bez pecek
trochu strouhaného perníku
červené víno
pepř


postup přípravy:

Část anglické slaniny nakrájíme na plátky, část na kostičky a osmahneme na pánvi. Plátky vyndáme a odložíme stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na slanině. Prsa osolíme, posypeme marinádou a vložíme ke slanině s cibulí. Orestujeme z obou stran a zalijeme červeným vínem. Kuličky vína rozpůlíme, případně vyndáme pecky a přidáme vařit k prsíčkům. Hotová prsa vyjmeme a vzniklou omáčku zahustíme perníkem, případně dochutíme pepřem. Kdo má rád a zároveň sladší omáčku, může přidat chilli. Na talíři zdobíme orestovanými plátky slaniny.
Podáváme s bramborovými noky.