budete potřebovat:
1 kg kachních prsou
15 dkg slaniny
1 cibule
podzimní suchá marináda
2 hrušky
1 celá skořice
sůl
1 lžíce hruškových povidel
strouhaný perník
červené víno
pepř
postup přípravy:
Anglickou slaninu nakrájíme, vyškvíráme na pánvi a přidáme osmahnout nadrobno pokrájenou cibuli. Kachní prsa osolíme, posypeme marinádou a vložíme ke slanině s cibulí. Orestujeme z obou stran a zalijeme červeným vínem. Hrušky zbavíme jader, pokrájíme na kousky a spolu se skořicí dáme vařit k prsíčkům. Hotová prsa vyjmeme, odstraníme skořici a do vzniklé omáčky vmícháme hrušková povidla. Zahustíme perníkem a povaříme. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme ji dochutit pepřem, kdo má rád a zároveň sladší omáčku, může přidat chilli.
Podáváme s bramborovými noky.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.