Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Kachní prsa s hruškami

budete potřebovat:

1 kg kachních prsou
15 dkg slaniny
1 cibule
podzimní suchá marináda
2 hrušky
1 celá skořice
sůl
1 lžíce hruškových povidel
strouhaný perník
červené víno
pepř


postup přípravy:

Anglickou slaninu nakrájíme, vyškvíráme na pánvi a přidáme osmahnout nadrobno pokrájenou cibuli. Kachní prsa osolíme, posypeme marinádou a vložíme ke slanině s cibulí. Orestujeme z obou stran a zalijeme červeným vínem. Hrušky zbavíme jader, pokrájíme na kousky a spolu se skořicí dáme vařit k prsíčkům. Hotová prsa vyjmeme, odstraníme skořici a do vzniklé omáčky vmícháme hrušková povidla. Zahustíme perníkem a povaříme. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme ji dochutit pepřem, kdo má rád a zároveň sladší omáčku, může přidat chilli.
Podáváme s bramborovými noky.