Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Karbanátky ze zvěřiny

budete potřebovat:

1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
20 dkg slaniny
1 - 2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
majoránka
strouhanka nebo rohlíky nakrájené a namočené v mléce
2 vejce


postup přípravy:

Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření, vejce, strouhanku, případně trochu vody, pokud je směs příliš hustá a dobře promícháme. Vypracujeme karbanátky, které dáme na plech, podlijeme vodou a pečeme v troubě nebo opékáme v pánvi na oleji. Pokud karbanátky smažíme, je možné je obalit v trojobalu – v mouce, vajíčku a strouhance.
Příloha: brambory ve všech podobách