Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Koláčky s mletým masem

budete potřebovat:

1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
20 dkg slaniny
1 - 2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
majoránku
2 vejce
olej
1 listové těsto
pálivý kečup
suchá pepřová marináda nebo česneková s pepřem
30 dkg strouhaného sýra


postup přípravy:

Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření a vejce a dobře promícháme. Olej rozehřejeme na pánvi a za stálého míchání na něm cca 15 minut dusíme masovou směs. Pak ji necháme vychladit.
Listové těsto rozdělíme na 2 – 3 díly. Z každého vyválíme plát, potřeme kečupem, posypeme marinádou, poklademe studenou masovou směsí a srolujeme do rolády. Připravíme si plech s pečícím papírem, roládu nakrájíme na plátky a klademe na papír. Povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě do zlatova.
Pokud nám zbývá masová směs, vytvoříme z ní malé karbanátky nebo čevabčiči, které opečeme na oleji. Směs chutná i takto připravená s bramborem a zeleninovým salátem.