budete potřebovat:
1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
20 dkg slaniny
1 - 2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
majoránku
2 vejce
olej
1 listové těsto
pálivý kečup
suchá pepřová marináda nebo česneková s pepřem
30 dkg strouhaného sýra
postup přípravy:
Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření a vejce a dobře promícháme. Olej rozehřejeme na pánvi a za stálého míchání na něm cca 15 minut dusíme masovou směs. Pak ji necháme vychladit.
Listové těsto rozdělíme na 2 – 3 díly. Z každého vyválíme plát, potřeme kečupem, posypeme marinádou, poklademe studenou masovou směsí a srolujeme do rolády. Připravíme si plech s pečícím papírem, roládu nakrájíme na plátky a klademe na papír. Povrch posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě do zlatova.
Pokud nám zbývá masová směs, vytvoříme z ní malé karbanátky nebo čevabčiči, které opečeme na oleji. Směs chutná i takto připravená s bramborem a zeleninovým salátem.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.