Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Kýta z divokého prasete s kořenovou zeleninou

budete potřebovat:

1 kg kýty z divokého prasete
2 cibule
kořenová zelenina – 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
2 lžíce brusinkového čatní
0,25 dcl vývaru
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
100 g slaniny
kousek másla
sůl
pepřová suchá marináda


postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji v hluboké pánvi. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na slanině. Kýtu z divokého prasete mírně osolíme, posypeme pepřovou marinádou a vložíme k zelenině společně s divokým kořením ve vajíčku. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme stranou a omáčku rozmixujeme. Nalijeme ji zpět do pánve, přidáme brusinkové čatní a zjemníme kouskem másla. Chvíli prohřejeme.