budete potřebovat:
1 kg kýty z divokého prasete
2 cibule
kořenová zelenina – 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru
2 lžíce brusinkového čatní
0,25 dcl vývaru
divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list) ve vajíčku na čaj
100 g slaniny
kousek másla
sůl
pepřová suchá marináda
postup přípravy:
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji v hluboké pánvi. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme a osmahneme na slanině. Kýtu z divokého prasete mírně osolíme, posypeme pepřovou marinádou a vložíme k zelenině společně s divokým kořením ve vajíčku. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme stranou a omáčku rozmixujeme. Nalijeme ji zpět do pánve, přidáme brusinkové čatní a zjemníme kouskem másla. Chvíli prohřejeme.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.