Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Lasagne se zvěřinou

budete potřebovat:

25 dkg lasagní
1 kg nakrájeného masa ze zvěřiny /na guláš/
20 dkg slaniny
1 - 2 cibule
6 stroužků česneku
sůl
pepř
1 sklenička sterilovaných rajčat
1- 2 papriky
2 vejce
olej
½ l mléka
3 dkg mouky
máslo
20 dkg sýra plátky nebo strouhaný


postup přípravy:

Maso, slaninu, cibuli a česnek pomeleme na masovém strojku. Do mletého masa přidáme koření a vejce a dobře promícháme. Olej rozehřejeme na hlubší pánvi a vložíme do ní připravenou směs. Přidáme rajčata a papriku, kterou jsme zbavili semínek a nakrájeli na kostičky. Dusíme cca 15 minut. Směs necháme trochu vychladnout.
V druhé pánvi si připravíme bešamel. Rozehřejeme máslo, zahustíme moukou, chvilku mícháme a zalijeme mlékem.
Pekáček vymažeme máslem a na dno dáme lasagne, na ně plátek sýra, lasagne, masovou směs, bešamel a opět lasagne. Takto vyskládáme několik vrstev, které končí plátkem lasagní se sýrem.
Pečeme v troubě cca 45 minut.
Příloha: dušená zelenina, zeleninové saláty