budete potřebovat:
1 kg líček
1 cibule
1 -2 mrkve
1 – 2 petržele
kousek celeru
2 lžíce rajčatového protlaku
15 dkg slaniny
2 -3 dcl červeného vína
divoké koření / celý pepř, nové koření, bobkový list /
vývar
kousek másla
postup přípravy:
Slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme. Očištěná líčka osolíme a opepříme a necháme je na slanině zatáhnout. Vyjmeme je stranou a do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme ji.
Maso vrátíme na hotovou zeleninu, zalijeme červeným vínem a vývarem. Přidáme rajčatový protlak a divoké koření v sítku na čaj. Dusíme doměkka.
Hotová líčka vyndáme z omáčky a odstraníme sítko s kořením. Pokud je třeba, tak omáčku zredukujeme a pak ji ponorným mixérem rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme kousek másla. Líčka dáme zpět prohřát.
Podáváme s bramborovou kaší.
Naše webové stránky používají soubory cookies, které nám pomáhají zjistit, jak jsou stránky využívány. Abychom cookies mohli používat, musíte nám to povolit.
Kliknutím na tlačítko "OK, souhlasím" udělujete souhlas s použitím všech cookies.
Nastavení souborů cookies
Cookies jsou malé soubory, které webové stránky (i ty naše) ukládají ve Vašem webovém prohlížeči. Obsahy těchto souborů jsou vyměňovány mezi Vaším prohlížečem a našimi servery, případně se servery našich partnerů. Některé cookies potřebujeme, abychom webová stránka mohla správně fungovat, některé potřebujeme k marketingové a statistické analytice. Zde si můžete nastavit, které cookies budeme moci používat.