Používáte prohlížeč, který naše stránky nepodporují. Proveďte jeho aktualizaci na nový, aby Vám naše stránky správně fungovaly.

Líčka z divokého prasete na červeném víně

budete potřebovat:

1 kg líček
1 cibule
1 -2 mrkve
1 – 2 petržele
kousek celeru
2 lžíce rajčatového protlaku
15 dkg slaniny
2 -3 dcl červeného vína
divoké koření / celý pepř, nové koření, bobkový list /
vývar
kousek másla


postup přípravy:

Slaninu nakrájíme na kostky a rozpustíme. Očištěná líčka osolíme a opepříme a necháme je na slanině zatáhnout. Vyjmeme je stranou a do výpeku přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme ji.
Maso vrátíme na hotovou zeleninu, zalijeme červeným vínem a vývarem. Přidáme rajčatový protlak a divoké koření v sítku na čaj. Dusíme doměkka.
Hotová líčka vyndáme z omáčky a odstraníme sítko s kořením. Pokud je třeba, tak omáčku zredukujeme a pak ji ponorným mixérem rozmixujeme. Pro zjemnění přidáme kousek másla. Líčka dáme zpět prohřát.
Podáváme s bramborovou kaší.